El company Albert Suevos, membre del Grup de Disseny, ha estat el flamant guanyador del concurs que es va convocar a principis d’any per triar el logo del 40è aniversari d’AREMI. Avui dimecres 16 de març, la presidenta de l’entitat, Sra. Mercè Batlle, ha fet lliurament del xec-regal de 100 euros que molt solidàriament ens ha cedit l’empresa “distribuïdora bàsica” de Lleida. Una empresa que s’ha unit sense pensar-s’ho gens, a la celebració d’aquests primers 40 anys de la nostra entitat. Moltes gràcies!
L’original logo ha estat seleccionat per votació a través del nostre facebook i la victòria no ha deixat lloc a dubtes: L’Albert s’ha endut el premi per una amplíssima majoria. Així que des de Lo Sac Digital volem afegir-nos a aquesta felicitació i reconeixement per a l’Albert.
Enhorabona Crack!!
dijous, 17 de març del 2016
Reconeixement a la creativitat de l’Albert Suevos
dijous, 10 de març del 2016
El nostre estrès
Què és l’estrès?
L'estrès és una reacció excessiva del cos o la ment a causa d'una sobre-estimulació de l'entorn i la incapacitat de disminuir l'estat d'alerta. En determinades circumstàncies aquesta tensió corporal i mental desemboca en una malaltia. En un origen l'estrès és beneficiós per a la majoria d'animals, ja que n'assegura la supervivència en moments de perill (accidents, amenaces de depredadors...) i els permet reaccionar davant una situació d'amenaça per alguna acció traumàtica, tòxica, infecciosa, psicològica, etc. Tanmateix quan aquest estrès perdura quan desapareix l'amenaça pot començar a generar conductes i reaccions excessives o inadaptades a les noves circumstàncies.Agustí experimentant un diestrès |
Quins tipus hi ha?
Tenint en compte diversos factors implicats en la manifestació d'estrès es parla de:
- Hipoestrès (poc estrès) i Hiperestrès (molt d'estrès).
- Diestrès (un estrès negatiu, en el qual les demandes són molt grans per al nostre organisme) i Euestrès (estrès positiu, quan l'estrès estimula a millorar-nos i superar-lo).
- Estrès agut (curt en el temps però de molta intensitat, com un xoc emocional) i estrès crònic (un estrès lleu que dura molt temps).
Genís experimentant hipoestrès |
Problemes derivats de l'excés d’estrès
Alteracions d'humor i de la son, estómac regirat, mal de cap i relacions alterades amb família i amics són símptomes de problemes relacionats amb l'estrès.
Diversos tipus de problemes crònics de salut, particularment en malalties cardiovasculars, afeccions musculoesquelètiques, i afeccions psicològiques.
Marta experimentant hiperestrès |
Pel que fa a nosaltres
Vivim en un tipus de societat on l'estrès està generalitzat, i nosaltres de vegades també en patim un excés.
Hi ha coses que puntualment ens estressen com ara:
- Complicacions imprevistes amb la salut.
- Quan visualitzem un esdeveniment esportiu (o quan hi assistim).
- Quan ens desplacem amb transport, si el conductor o conductora condueix de forma brusca.
- Si hi ha un canvi d'un professional que ens aten habitualment, i ens hem d'acostumar l'un a l'altre.
- La frustració d'estar intentant fer una cosa que no ens surt bé.
- A alguns de nosaltres ens estressa una visita al metge.
- També a alguns de nosaltres ens provoca estrès un excés de soroll ambiental en espais tancats.
L'Elisabeth experimentant euestrès |
Quin és el moment del dia que més ens estressa?
Pràcticament tots coincidim en què el primer tram del matí és el que més ens estressa, sobre tot pel fet d'haver d'anar a un ritme massa elevat a l'hora d'aixecar-nos, esmorzar, dutxar-nos...
El Jaume experimentant estrès crònic |
Què ens estressa de forma habitual?
A alguns de nosaltres ens atabala tenir la vida pautada, cosa que ens provoca estrès, mentre que a altres ens estressaria no tenir-la.
Javier experimentant estrès agut |
Conclusions
L'estrès en sí no és dolent, tot depèn de com el gestionem. A cada persona l'afecta d'una o altra manera, i en excés pot resultar dolent.
Què podem fer per evitar l'estrès que ens afecta negativament?
Hi ha coses que, en no dependre de nosaltres sols, no podem controlar-les ni canviar-les completament, com per exemple el fet de tenir la vida pautada que, com hem dit, a alguns de nosaltres ens provoca estrès. En aquests casos podem intentar cercar o proposar alternatives per a poder millorar les condicions, com per exemple trencar amb la rutina de tant en tant.
Per altra banda, per les situacions o condicions d'estrès que sí depenen de nosaltres, podem utilitzar diferents mètodes:
Agustí, Ángel, Antonio, Eli, Genís, Javi, Jaume, Josito, Ma. José, Marta, Pere, Ramon Ch., Ramon N., Víctor.
Nota: Totes les fotos han estat preses per l'Agustí.
Per altra banda, per les situacions o condicions d'estrès que sí depenen de nosaltres, podem utilitzar diferents mètodes:
- Evitar anar amb presses, anar més tranquils
- Respirar fons en moments d'estrès agut
- Fer algun tipus d'exercici físic que ens faci sentir bé com ara: ballar o fer ioga
- Planificar i prioritzar les coses que hem de fer
- Trencar amb la rutina de tant en tant
Agustí, Ángel, Antonio, Eli, Genís, Javi, Jaume, Josito, Ma. José, Marta, Pere, Ramon Ch., Ramon N., Víctor.
Nota: Totes les fotos han estat preses per l'Agustí.
dimarts, 8 de març del 2016
Dia internacional de la dona treballadora 2016
Avui, 8 de març, és el dia internacional de la dona treballadora. Des del centre ocupacional ens volem sumar al tribut que es fa avui a tot el món a les dones. Pensem que la feina d’homes i dones ha d’estar valorada per igual, tan debò no fes falta cap dia per recordar-ho. Totes les persones tenim la responsabilitat de fer que la igualtat sigui una realitat en tots els àmbits, també nosaltres podem actuar per aconseguir-ho.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)